Известие

Collapse
No announcement yet.

Силни вибрации и шум от мотора между 2000 и 3000 rpm?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

абе по-скоро на нещо по гумите и джантите е сякаш... огледай там първо за туй тресене на волана!!!

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Благодаря, че помагате със съвети въпреки моите моментни отчаяния.

Гледам някои автомобили имат нещо като "амортисьор на кормилото". Алфите имат ли нещо подобно, защото и когато не вибрираше волана, то на всяка дупка подскача осезаемо.

За тампоните на двигателя 1 от малкото хора в Пловдив, които според мене разбират поне малко каза, че тампон на двигател да свърши е много малко вероятно, защото са много здрави, камо ли на 10 годишна кола. Но никога не казвай никога.

Иначе 1 ноември сменям летните гуми със зимните и гледам дали тресенето ще спре.(зимните са ми 4 чисто нови, предните летни също са чисто нови, но сега задните са 2 гудиар, които малко ме съмняват, има още много време до ограничителя, но са съмнителни) След това сменям амортисьорите, защото според мен са поприключили курса. След това отивам на диагностика на двигател, щото ме набутаха за Бош свещи (оригиналните си ги запазих и по тоя повод майстора се обиди) и се чудя дали всички свещи работят. Ма разход на гориво ми дава 7.3л на 100км смесено, как да не работят.(Аз карам, като баба, та затова такъв разход, над 3000 оборота качвам рядко)
      Ще пиша какво е станало.

146 1.6 Т.С
      --------------------------------
      Алфа Ромео 146 1.6 Т.Спарк '98

Comment

аз съм виждал доста скъсани тампони на двигател и скорости на 10, 12 годишни коли така че погледни и там за всеки случай
        sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Без развръзка

Ами гумите ги смених. Не е от тях. Спря да тресе още преди да ги сменя. Намаля и изчезна съвсем бавно и постепенно. Сега понякога пак се усеща леко биене, но засега се предавам и ще карам.

146 1.6 ТуинСпарк
          --------------------------------
          Алфа Ромео 146 1.6 Т.Спарк '98

Comment

Аз пък имам дръг проблем пак с тракане.В момента ми трака дясно каре.Само че от едно известно време ми трака нещо от двигателя.Подобен е шума като от каре... ама не е от него, защото се получава от двигателя като подам газ и ускорява.На празен ход не съм долавял приракването.Един "доктор" ми каза че няма притеснение и че това е шум на двигателя такъв си му е гласа.Мене малко ме съмнява, щото това е от скоро.Ако някои има или е имал нещо подобно на драсне някой ред да знам какво да правя.Има ли възможност да е някои тампон или уплътнение на двг.... не знам.Не съм спец. нито разбирач.
            Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

Working...
            X